Bake a cake

Hyvää äitienpäivää kaikille!♥

Tänään mä aattelin jakaa teille reseptin ja toisenkin
jotka ei oo mun mutta mun muokkaamat,
joten hope you like it.

Reseptit on sovellettu enemmän tai vähemmän
kinuskikissan ihanista ohjeista.

tää kakku resepti on yks mun äidin lemppareista
ja siksi sen nyt näin äitien päivänä teille jaankin.

joten aloitetaan.


Suklaakakkupohja:

2dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
3/4tl  suolaa
2tl vaniljasokeria
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
150g voita tai margariinia
3,5 dl sokeria
3 munaa
3dl maitoa

Tee näin:
Sekoita kuivat aineet keskenään. vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
 Lisää munat yksikerallaan hitaalla teholla vatkaten rasva-sokeri seokseen.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. sekoita muna-rasva-sokeri
seokseen ,edelleen hitaalla teholla vatkaten, vuorotellen
pienissä erissä kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito. Kaada
taikina vuorattuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla
50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.

Vinkit:
Itse käytän aina leivonnassa voita, se antaa leivonnaiseen enemmän makua.
Vuorauksessa voi käyttää vuoka spray:tä.

Minttu - valkosuklaatäyte:

3,3dl kuohukermaa
n.100g valkosuklaata
200g tuorejuustoa
piparminttuaromia
(vihreää elintarvikeväriä)

Tee näin:
Vatkaa kerma vaahdoksi. paloittele suklaa ja se mikrossa miedolla
lämmöllä tai täys teholla 20 sekunttia kerrallaan välillä sekoittaen.
Sekoita suklaa kermavaahdon joukkoon. Sekoita piparminttuaromi
ja tuorejuusto keskenään. Lisää sitten muuhun täytteeseen.
Värjää halutessasi vihreällä elintarvikevärillä.

Koristelu vinkit:
Jos käytät sokerimassaa,marsipaania tai muuta koristelumassaa
kannattaa ennen massan kaulimista laittaa kakun päälle vielä
ylimääräinen kerros esimerkiksi kermavaahtoa, näin saat
massan tarttumaan paremmin kakkuun. Kun taas kiinnität
esimerkiksi kahta sokerimassaa toisiinsa kannattaa
liitteenä käyttää vettä.

Kommentteja ja kysymyksiä voi laittaa tuohon alapuolelle.
Leipomisen iloa!

♥:Veera

Kommentit

Suositut tekstit